17 sierpnia 2021

Menu

MENU     JESIEŃ – ZIMA 2022/2023

PRZYSTAWKI

Twaróg z nerkowca

śliwka / marynowana rzodkiew / chips warzywny

27 PLN

Tatar z dojrzewającej wołowiny

wędzony dym dębowy / grzyby shimei / żółtko

49 PLN

Carpaccio z polędwicy wołowej 

świeża rukola / kapary / płatki parmezanu / balsamico

49 PLN

ZUPY

Rosół grzybowy

marynowane szparagi/ lane kluski/ natka pietruszki

21 PLN

Krem z pieczonego czosnku

emulsja tymiankowa / bagietka

21 PLN

Krem ze szczawiu

boczek / jajko poche

21 PLN

SAŁATKI

Filet z kurczaka

ziołowa sałata / wędzony ser / ogórek / pomidorki koktajlowe / pestki dyni / bagietka

38 PLN

Krewetki w emulsji maślanej

mus z mango / liczi w tempurze / parmezan / bagietka

44 PLN

DANIA GŁÓWNE

Burger z grillowanym hallumi

młody szpinak / mango / konfitura z czarnego bzu / awokado / frytki stekowe

39 PLN

Pierś z kurczaka supreme

puree maślane / sos śliwka-boczek /bób/ piana grzybowa

39 PLN

Poliki wieprzowe

chałka / puree z buraka i malin / marynowany burak

59 PLN

Burger z jelenia

prażona cebula / konfitura z żurawiny / oscypek / pieczony burak / frytki stekowe

49 PLN

Wątróbka z indyka

puree z pieczonych ziemniaków/ wiśnie/ podgrzybek/ wiśniówka 

46 PLN

Stek z polędwicy wołowej

sos Jack Daniel`s / ziemniaki / salsa pomidorowa

105 PLN

RYBY I OWOCE MORZA

Papardelle z łososiem

koper / cytryna / parmezan

42 PLN

Sandacz

ragout z z zielonych warzyw/ risotto/ sepia

60 PLN

MENU DZIECIĘCE

Zupa pomidorowa z makaronem

14 PLN

Nuggetsy z kurczaka z frytkami

ketchup / surówka z marchewki

29 PLN

DESERY

Szarlotka na ciepło

lody waniliowe 

24 PLN

Owoce leśne 

jeżyna/malina/jagoda/ biała czekolada/ bita śmietana

29 PLN

Eton mess

kruszona beza / maliny / truskawki / bita śmietana / świeża mięta

25 PLN

Catering Wielkanoc 2023