Kulinarna podróż
Wybierz swoją podróż kulinarną
Jak mawia słynna maksyma, podróże są jedyną rzeczą, która czyni Cię bogatszym.
Naszą ambicją jest, aby w momentach przełomowych dla biznesu oraz osobistych wydarzeń wypłynęli Państwo z nami na szerokie wody odkrywając nowe, nieznane dotąd, smaki, odwiedzając niezwykłe wyspy kulinarne i w konsekwencji zasmakowali życia.
Restauracja Synestezja Smaku
wyraża równoczesne poznanie jego poprzez uruchomienie wszystkich zmysłów (smak, zapach, wzrok, słuch).
Najwyższa jakość produktów z których są tworzone potrawy jest podana w intrygujący sposób, w stylowych przestrzeniach restauracji przy akompaniamencie specjalnie dobranej muzyki.
Ambicją naszego szefa kuchni jest przeniesienie Państwa w dotychczas nieznane przestrzenie kulinarne i doświadczenie czegoś nowego, wyjątkowego.
Szef Kuchni
Kuchnia to dla mnie pasja, całe moje życie. W moim domu rodzinnym wszyscy gotowali i kochali jeść. Dlatego moje dania to tradycja, potrawy regionalne i bogactwo lasu połączone z kuchnią nowoczesną, kuchniami świata i dodatkami kuchni molekularnej. Dążę do tego by dania, które tworzę były nie tylko autorskie, ale przede wszystkim smaczne.
Seweryn Grambor, Szef Kuchni
Food & Wine Pairing
To zasada dobierania wina do dań by jeszcze mocniej pobudzić kubki smakowe i wzmocnić doznania kulinarne. Właściwy dobór wina do potraw jest rzeczą niezwykle wymagającą, ale jej zwieńczeniem jest niezwykła przyjemność konsumpcji owocująca wejściem w dotąd nieznane przestrzenie smakowe.
W naszej restauracji możecie Państwo liczyć na dobór win do potraw zgodnie ze sztuką tego rzemiosła.
Seweryn Grambor, Szef Kuchni
Klimat wnętrz Synestezji Smaku
Prawdziwa podróż kulinarna musi pobudzać wszystkie zmysły. Dopełnieniem smaku i zapachu jest wygląd potrawy i otoczenia w jakim jest podana. Dlatego też szczególną wagę przywiązujemy do estetycznych doznań, które wywołują przestrzenie Synestezji Smaku.
Wspólnie z artystami i malarzami zaprojektowaliśmy jej wnętrza tak, aby kosztując naszych dań poczuli się Państwo wyjątkowo, odkrywając nowe horyzonty.
Chata Grillowa
Grillowanie, czyli smażenie żywności na ruszcie zamieszczonym nad źródłem ciepła, znane było od czasów prehistorycznych.
Grillowanie, to nie szybkie jedzenie, ale misterna, konstrukcja posiłku, w przygotowaniu którego wszystko jest ważne. Począwszy od starannie dobieranej kompozycji składników i marynowania mięsa na długo przed tym jak trafią na ruszt, rytuałem rozpalania węgla drzewnego, dbaniem o utrzymanie odpowiedniej temperatury żaru, z rozmysłem rozkładaniem potraw na palenisku, po wyważone i uważne opalanie mięsiwa ogniem, aż w końcu celebracje posiłku.
Do Państwa dyspozycji oddajemy Chatę Grillową, w której mogą się Państwo raczyć specjalnie skomponowanym przez naszego Szefa Kuchni menu grillowym i długo biesiadować wśród rodziny czy znajomych, wspólnie opowiadając historie na długo zapadające w pamięć




















